dilluns, 22 de desembre del 2014

"Nevaditos"

Sembla que per fi s'acaba la sequera a Tastets, després d'unes quantes setmanes sense publicar res.
Avui però l'entrada és súper dolça i mega nadalenca. No podia ser d'altra manera.

En qualsevol reunió familiar, de les moltes que farem aquests dies, el que mai hi falta són els típics dolços nadalencs: torrons de totes classes, polvorons, neules, i com no els "nevaditos". A casa, els devorem!

Aquesta recepta és la mar de fàcil i li dóna un toc diferent al típic postre nadalenc. Si, té aquell gust tant peculiar però també et deix un regust a cassola, a atreballat, a diferent....



Els ingredients necessaris per unes 20 unitats, són:

  • 500 gr. de farina
  • 200 gr. de mantega de porc
  • 100 ml. de vi blanc
  • un pessic de sal
  • sucre glass per decorar



Elaboració:
En un cassó posem a foc lent la mantega de porc i ho removem fins que estigui totalment desfeta.
En un bol a part, hi posem la farina i la sal i anem agregant el vi blanc a poc a poc. Ho barregem tot bé i afegim la mantega de porc desfeta. Ho barregem fins que aconseguim una massa homogènia.
Col·loquem la massa en una superfície llisa enfarinada i ho amassem fins aconseguir una massa fàcilment modelable i brillant.
Ho estenem amb la ajuda d'un rodet fins que tingui la grossor d'un centímetre. Ho tallem amb l'ajuda d'un talla pasta de la forma desitjada.
Posem paper de forn a la safata del forn i hi col·loquem les porcions al damunt. Ho fornegem amb el forn precalentat a 180ºC durant uns 35 - 40 minuts, o fins que els vegem daurats.
Treiem els nevadets del forn i hi espolvoregem per damunt el sucre glass. Ho deixem refredar i ja estan llestos per menjar.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada