Ara que s'apropa Nadal, ja començo a pensa en postres dolços i sobretot de xocolata!
Els supermercats s'omplen de dolços, torrons, bombons... i tot de xocolata! I es que la xocolata i el Nadal van units, no?
Per aixó he estat pensant en una recepta "nadalenca", que fos fàcil de fer, ràpida i resultona. El pastís d'aquesta recepta és realment molt bo, jo diria que irresistible.
L'he extret del llibre de Annie Riggs. Si no la coneixeu, us animo a llegir algo sobre ella (aqui) i veureu com és molt inspiradora. Un dels seus llibres més importants de cuina és "Regals de cuina" i "Motlles anglesos".
Per fer aquesta recepta necessitem:
- 500 gr. de sucre llustre
- 50 gr. de mantega sense sal
- 170 gr. de llet evaporada
- 120 gr. de nata
- 1 pessic de sal
- 1/2 baina de vainilla
- 80 gr. de xocolata negra picada
- 50 gr. d'avellanes torrades (però també es pot fer amb ametlles o pistatxos)
Procediment:
Preparem un motlle quadrat de 18 cm o un motlle de silicona, aquest és molt més útil ja que no necessita preparació.
En una cassola amb el fons gruixut, posem el sucre amb la nata i la llet. Ho deixem al foc durant 15 ó 20 minuts, fins que bulli, remenant constantment amb una cullera de fusta.
Quan comenci a bullir, retirar ràpidament del foc i afegir la mantega, la sal i la polpa de la baina de vainilla. Esperem 5 minuts, fins que agafi consistència.
A continuació, afegim les avellanes picades i la xocolata. Ràpidament ho barregem i ho col·loquem a la safata preparada. Ho deixem reposar en un lloc fresc durant unes 2 hores i ja està apunt per menjar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada