dilluns, 2 de febrer del 2015

Galetes de philadelphia i vainilla

Aquestes delicioses galetes en forma d'espiral, m'han portat algun mal de cap. Costa una mica de donar aquesta forma, peró si no es pot aconseguir, sempre es pot estirar la massa i tallar-la amb un tallador de galetes d'una bonica forma.

Els ingredients, com amb totes les receptes de Tastets, són fàcils de trobar, d'ús quotidià.

Es necessita:


  • 250 gr de farina
  • 200 gr de philadelphia (*1)
  • 100 gr de mantega
  • 1 cullerada petita de pasta de vainilla (*2)
  • 1 pessic de sal
  • 80 gr de sucre

En primer lloc, tamisem la farina junt amb la sal i la posem en un bol juntament amb la mantega tallada a daus (quasi desfeta), la philadelphia i la pasta de vainilla. Ho barregem amb la batedora o a mà, fins que estiguin tots els ingredients integrats.
Posem la massa resultant entre dos papers de forn o amb l'ajuda d'un rodet l'anem estirant fins que tingui uns 2 ó 3 mm de grossor. L'ideal és que quedi el més rectangular possible.
Deixem refredar la massa a la nevera durant uns 1/2 hora.
Un cop freda, espolvoregem la massa amb unes 3 cullerades de sucre i l'enrotllem.
Amb un ganivet ben esmolat, tallem el cilindre de massa en unes 24 porcions de 1/2 cm cada una.
Arrebossem les galetes amb sucre i les col·loquem a sobre de la safata del forn.
Ho fornegem a 200ºC durant uns 20 minuts o fins que les veiem ben daurades.



(*1) Es pot utlitzar philadelphia light
(*2) Si no es té pasta de vainilla, es pot utilitzar les llavors d'una baina de vainilla o substituir una part del sucre per sucre avainillat; peró en cap cas es pot substituir per vainilla líquida.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada