Per poder fer aquesta recepta (per 4 persones), cal:
- 8 cuixes de pollastre (a casa ens agraden molt les cuixes i per aixó només poso aquesta part, peró si es vol també s'hi pot posar els quarters)
- 5 patates
- 5 ó 6 grans d'all
- 1 ceba
- 3 ó 4 tomàquest madurs
- Un raig de vi rànci
La preparació és molt fàcil.
Prepararem aquesta recepta directament en la safata del forn.
Pre-escalfem el forn a uns 200ºC.
En primer lloc farem un llit amb la patata tallada a làmines, que cobreixi tota la base. Amanirem la safata amb oli d'oliva i hi col·locarem la patata (vigilem que siguin totes de la mateixa mida, sinó les més primes es poden cremar i les més dobles quedar crues). Té que quedar tota la superfície plena.
Tallem la ceba ben fina, palem els grans d'all i tallem els tomàquets en quatre parts.
Ho repartim per la safata i també hi col·loquem el pollastre que abans ja haurem salpebrat.
Ho posem al forn durant uns 30-40 minuts. Passat aquest temps, l'hi donem la volta al pollastre i ho ruixem amb un bon raig de vi ranci.
Ho tornem a posar al forn i ja es pot servir!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada