dimecres, 3 de setembre del 2014

Pollastre al forn

El segon plat per excel·lència és el POLLASTRE AL FORN. Fàcil, resulton, sempre molt bo i agrada tant a grans com a petits.
Per poder fer aquesta recepta (per 4 persones), cal:
  •  8 cuixes de pollastre (a casa ens agraden molt les cuixes i per aixó només poso aquesta part, peró si es vol també s'hi pot posar els quarters)
  • 5 patates
  • 5 ó 6 grans d'all
  • 1 ceba
  • 3 ó 4 tomàquest madurs
  • Un raig de vi rànci

La preparació és molt fàcil.
Prepararem aquesta recepta directament en la safata del forn.
Pre-escalfem el forn a uns 200ºC.
En primer lloc farem un llit amb la patata tallada a làmines, que cobreixi tota la base. Amanirem la safata amb oli d'oliva i hi col·locarem la patata (vigilem que siguin totes de la mateixa mida, sinó les més primes es poden cremar i les més dobles quedar crues). Té que quedar tota la superfície plena.
Tallem la ceba ben fina, palem els grans d'all i tallem els tomàquets en quatre parts.
Ho repartim per la safata i també hi col·loquem el pollastre que abans ja haurem salpebrat.
Ho posem al forn durant uns 30-40 minuts. Passat aquest temps, l'hi donem la volta al pollastre i ho ruixem amb un bon raig de vi ranci.
Ho tornem a posar al forn i ja es pot servir!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada