dimecres, 22 d’octubre del 2014

Salmó amb mel i mantega de llimona

Ja sabeu que m'agrada poc cuinar i menjar qualsevol tipus de peix, i entre ells el salmó. És un d'aquells ingredients amb el que s'ha d'anar molt en compte en la seva cocció. Coure'l molt poc i a foc lent... però amb aquesta recepta, el salmó queda cruixent i completament cuit de l'interior.
Per aixó, aquest peix, agraeix la cocció en forn abans de fer-ho en paella.
La recepta de salmó amb mel i salsa de mantega de llimona és absolutament divina, és tant bona que quan l'hagis cuinat així no ho podràs fer de cap altra manera.


Els ingredients (4 persones):

  • 4 filets de salmó
  • sal i pebre
  • 4 cullerades de farina
  • 4 cullerades de mel
  • 2 cullerades d'oli d'oliva
  • ratlladura de llimona
Per fer la salsa:
  • 6 cullerades de mantega sense sal
  • 2 grans d'all prensats
  • 1 cullerada de mel
  • el suc d'una llimona
  • sal i pebre

Procediment:
  1. Pre-escalfar el forn a 200ºC
  2. Per la salsa de mantega de llimona: fondre la mantega en una cassola mitjana a foc mitjà. Remenar constantment, fins que l'escuma desaparegui i la mantega comenci a posar-se de color daurat, uns 3 minuts. Afegir-hi l'all, la mel i el suc de llimona, la sal i el pebre a gust. Reservar
  3.  Salpebrem el salmó amb sal i pebre al gust. Arrebossar cada filet de salmó amb una cullerada de farina i ruixar amb una cullerada de mel.
  4. Escalfar l'oli d'oliva en una paella gran a foc mitjà, afegir el salmó a la paella i daurar-lo pels dos costats uns 2 minuts.
  5. Enfornar-lo fins que estigui totalment cuit, aproximadament uns 8 ó 10 minuts
  6. Servir immediatament amb la salda de mantega de llimona i la ratlladura de llimona


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada