dimarts, 11 de novembre del 2014

Croquetes de coliflor.

Una bona forma d'aconseguir que tota la família mengi verdura, és disfressant-la. I la veritat és que la disfressa que l'hi hem fet a aquesta coliflor està boníssima i tant agradables que els nens no s'adonaran que estant menjant coliflor! És un gran plat i són súper fàcils de fer.

La veritat és que ja havia provat de fer aquesta recepta amb carbassó, però l'he acabat adaptant a la recepta de coliflor perquè en els mesos més freds, el carbassó no està de temporada.

Amb la següent recepta surten unes 30 croquetes.
Els ingredients són:

  • Coliflor cuita (*)
  • 1 ou
  • 1 clara d'ou
  • 1/2 ceba picada
  • 3 cullerades de julivert picat
  • 3 cullerades grans  de formatge ratllat
  • 2 cullerades grans de pa ratllat
  • Sal i pebre


(*) Cuinar les flors de la coliflor al vapor, durant 4 ó 5 minuts o fins que estiguin tendres però no toves. Les escorrem bé i les assequem sobre paper absorbent, després les tallem amb un ganivet i les reservem.

Pre-escalfem el forn a 200ºC i preparem la safata amb paper antiadherent.
En un bol mitjà, barregem tots els ingredients i ho salpebrem. Ho barregem bé amb les mans fins que ens quedi una massa homogènia.
Aboquem una cullerada de la barreja a les mans i el fem rodar fins a formar petits ovals. 
Ho col·loquem a la safata i ho couem durant 15 minuts aproximadament, donant la volta a mitja cocció fins que estiguin daurades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada