Una bona forma d'aconseguir que tota la família mengi verdura, és disfressant-la. I la veritat és que la disfressa que l'hi hem fet a aquesta coliflor està boníssima i tant agradables que els nens no s'adonaran que estant menjant coliflor! És un gran plat i són súper fàcils de fer.
La veritat és que ja havia provat de fer aquesta recepta amb carbassó, però l'he acabat adaptant a la recepta de coliflor perquè en els mesos més freds, el carbassó no està de temporada.
Amb la següent recepta surten unes 30 croquetes.
Els ingredients són:
- Coliflor cuita (*)
- 1 ou
- 1 clara d'ou
- 1/2 ceba picada
- 3 cullerades de julivert picat
- 3 cullerades grans de formatge ratllat
- 2 cullerades grans de pa ratllat
- Sal i pebre
(*) Cuinar les flors de la coliflor al vapor, durant 4 ó 5 minuts o fins que estiguin tendres però no toves. Les escorrem bé i les assequem sobre paper absorbent, després les tallem amb un ganivet i les reservem.
Pre-escalfem el forn a 200ºC i preparem la safata amb paper antiadherent.
En un bol mitjà, barregem tots els ingredients i ho salpebrem. Ho barregem bé amb les mans fins que ens quedi una massa homogènia.
Aboquem una cullerada de la barreja a les mans i el fem rodar fins a formar petits ovals.
Ho col·loquem a la safata i ho couem durant 15 minuts aproximadament, donant la volta a mitja cocció fins que estiguin daurades.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada