dimecres, 19 de novembre del 2014

Pastís "marbre" amb nous caramel·litzades

Aquesta és una d'aquelles receptes tan summament bones, no massa dolces però si el suficient per acompanyar el cafè de l'esmorzar o el del berenar.
Depenent de la quantitat de cacau tindrà més o menys gust, però amb les mesures que us posaré està equilibrat i queda una textura molt esponjosa.
Per fer el pa de pessic, és necessari:
  •  250 gr. de iogurt grec
  • 6 ous 
  • 350 gr. de sucre
  • 230 gr. de farina
  • 1/2 cullerada de bicarbonat
  • 150 ml. d'oli de cacauet
  • 1 beina de vainilla
  • 2 cullerades de cacau (70%)
Per fer el glacejat:
  • 200 gr. de xocolata negra
  • 30 gr. de mantega
Per les nous caramelitzades:
  • 50 gr. de caramelitzades
  • 100 gr. de sucre

Procediment:
En un bol, batem els ous amb el sucre fins que la barreja sigui espumosa. En aquest moment hi barregem la farina i el bicarbonat tematitzat i ho barregem bé.
Hi afegim el iogurt i l'oli.
Aboquem 1/3 de la barreja en un bol i hi afegim 2 cullerades de cacau en pols. 
Tallem la beina de vainilla per la meitat longitudinalment per treure-li la polpa, i ho barregem amb la resta de la massa.
Amb mantega i farina preparem el motlle que anirà al forn.
Aboquem la barreja amb vainilla sobre la superfície del motlle i a sobre hi col·loquem la massa de xocolata. Repetim el procés amb la massa de vainilla.
Amb un ganivet fer una incisió al llarg de tota la longitud de la coca per tal d'aconseguir l'afecte "marmol"
Ho fornegem durant uns 10 minuts a 190ºC i després baixar la temperatura a 170ºC durant 45 minuts.

Per fer les nous caramel·litzades, fem un caramel sec. Posem en una cassola de fons gruixut la meitat del sucre i el fonem a foc lent. Quan el caramel comenci a agafar color, hi anem afegint a poc a poc la resta del sucre. Afegim les nous i remenem fins a cobrir-les. 
Un cop fetes, les col·loquem a sobre de paper de forn i les separem unes de les altres fins que el caramel s'endureixi.

Per el glacejat de xocolata: Fonem al bany maria, la xocolata amb la mantega. 
Quan tinguem el pastís fet, el desemmotllem i el banyem amb el glacejat de xocolata, a sobre hi col·loquem les nous caramel·litzades per decorar.
 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada