diumenge, 11 de gener del 2015

Pastís de verdures

Ens hem de tornar a posar a lloc després dels excessius àpats de Nadal. Gairebé estem a meitat de més i encara surten els bombons, torrons i neules sobrants als dinars familiars. Això no pot ser!

Hi hem de posar remei. Nosaltres hem provat de fer aquest pastis de verdures i la veritat és que el resultat ha estat excel·lent. És boníssim i una nova i divertida forma de menjar verduretes.

Proveu-ho.

Es necessita:

  • 1 carbassó
  • 1 carbassa
  • 3 pastanagues
  • 300 gr de farina
  • 4 ous
  • 2 grans d'all
  • 160 gr de mantega
  • 160 gr de formatge
  • 300 ml de llet

Comencem a cuinar la massa per el pastís. Posem la mantega freda, tallada a trossos grans, i ho barregem amb la farina tamisada. Hi afegim també la sal i ho tallem amb un ganivet mentre barregem.



En compte, ho col·loquem en un bol i i afegim l'aigua molt freda i pastem bé.



Agafem una font de forn (d'uns 26 cm de diàmetre) i la cobrim amb paper de forn. Hi posem la massa i la aplanem. La guardem a la nevera.



Mentre la massa esta a la nevera, preparem les verdures.
Netegem les pastanagues, la carbassa i el carbassó. Ho tallem a tires primes amb la pell.



Tallem les verdures de la mateixa amplada. Agafem la massa de la nevera i hi col·loquem les verdures en tira. Comencem amb les formes tallades per la vora i a poc a poc les anem col·locant cap el centre, combinant la pastanaga, la carbassa i el carbassó.



Quan ja tinguem les verdures totalment disposades a sobre de la massa; batem els ous, hi afegim la llet, l'all picat, el formatge ratllat i una mica de sal.



Aboquem el resultat al damunt del pastís, i hi col·loquem més formatge ratllat.


Ja tenim el pastís de verdures preparat. Pre-escalfem el forn a 180ºC i el fornegem durant 1 hora aproximadament.
Quan el traiem del forn, no el tallem de seguida. És millor deixar-lo refredar una mica i després ja es pot portar a taula.
















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada